Szilárd tanácsok a magas szintű személyes fejlődés eléréséhez

Szilárd tanácsok a magas szintű személyes fejlődés eléréséhez

 

Amikor te magad is belekezdesz egy önsegítő küldetésbe, akkor rengeteg forrás áll rendelkezésedre, amit felhasználhatsz. Ez a cikk számos ilyen forrást, valamint számos olyan tippet vázol fel, amelyek segíthetnek céljaid elérésében, függetlenül attól, hogy mik azok.

 

Egy nagyszerű önsegítő tipp, amely segíthet megfordítani az életedet, hogy kezdj el kommunikálni olyan emberekkel, akikben megbízol, és olyanokkal, akik támogatnak téged. Ha olyan emberek vannak körülötted, akik meghallgatnak téged és ott vannak melletted, az nagyszerű eszköz lehet a depresszióból való kimászáshoz.

 

Egy nagyszerű önsegítő tipp, ami segíthet megváltoztatni az életed, hogy elkezdj jógázni. A jóga gyakorlása remek módja annak, hogy fitté válj, és nagyon terápiás is. Vannak olyan jógaformák is, amelyek célja, hogy segítsenek jobban kapcsolatba kerülni önmagaddal.

 

Egy nagyszerű önsegítő tipp, ami segíthet megváltoztatni az életed, hogy elkezdesz kávézni. A kávéfogyasztás segíthet feldobni a hangulatodat, és több energiát biztosít. A túl sok kávé azonban nyugtalaníthat, ezért mint mindent, ezt is csak mértékkel szabad inni.

 

Ha stresszesnek érzed magad, ne feledd, hogy rajtad áll, hogy nem reagálod túl a helyzeteket, amelyekben találod magad. Ha kívülállóként néznéd a helyzetet, hogyan éreznéd magad, vagy hogyan látod majd a dolgokat egy év vagy öt év múlva. Ha ilyen szempontok szerint gondolkodol, az segíteni fog abban, hogy átgondold a nézeteidet.

 

Ahhoz, hogy nyugodt környezetet teremts magadnak, lépéseket kell tenned otthonod rendbetételére. Sok ember rosszul kezdi a napját, mert reggel nem találja a kulcsát vagy a telefonját. Ha időt szánsz arra, hogy ezeket a tárgyakat egy kijelölt helyre helyezd, az segíthet abban, hogy jól induljon a napod, és így egy jobb napot teremts magadnak.

 

Gyakorlással építsd önbizalmadat! Akár zenész vagy, aki új dalt tanul, akár gyerek, aki kerékpározni tanul, a gyakorlás a fejlődésed kritikus része. A gyakorlás biztosít bennünket arról, hogy el tudjuk végezni a kívánt feladatot. Javítja az önbizalmunkat, és bátorságot ad ahhoz, hogy fellépjünk a színpadra.

 

Amíg nem vagyunk önállóak, nem várhatjuk el, hogy képesek legyünk egy másik emberről gondoskodni. Bármelyik ponton is állsz az utadon, fontos, hogy megfelelően gondoskodj önmagadról.

 

Kerülnöd kell a magas telített zsírtartalmú ételeket. Ide tartozik a legtöbb gyorséttermi étel. A magas telítettzsír-tartalmú ételek hatására lassúvá válhatsz, lassabban gondolkodsz és elfáradsz. Az ilyen ételek rossz vérkeringést is okoznak, ami hatással lehet az agyadra.

 

A testmozgást gyakran használják segítségként. Ez nem azt a célt szolgálja, hogy jobban érezd magad a bőrödben, vagy akár a fogyást. Azonban az edzőterembe járás vagy a futás, sok stresszt és frusztrációt engedhet ki magából, ami egyébként felgyülemlik, és nagyon megkeseredett emberré változtathat.

 

Gyakorold, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért, ahelyett, hogy egy konfliktusban azonnal a másik félre hárítanád a felelősséget. Ez arra kényszerít, hogy saját magadat vond felelősségre a reakcióidért és válaszaidért. Ahelyett, hogy azt mondanád: "Annyira felbosszantasz, amikor ezt csinálod!", fontold meg, hogy inkább ezt mondd: "Nagyon dühös leszek, amikor te _______, mert úgy érzem, hogy ________." Ez a változat világosan megnevezi a konfliktus forrását és azt, hogy miért reagálsz.

 

Keresd azt a tudást, amely igaz és hasznos. Ne hagyd magad olyasmire csábítani, ami nem segít neked, csak mert meggyőzőnek tűnik. Tanuld meg, hogyan tudod megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól. Ezt úgy teheted meg, ha nem vagy impulzív, hanem időt szánsz arra, hogy utánanézz az életben hozott döntéseidnek.

 

Az igazi személyes fejlődés azáltal fog bekövetkezni, hogy őszintén elégedett leszel azzal, aki vagy, és azzal, ami az életedben történik. A hála segít elérni az igazi boldogságot. Minden nap készíts egy listát azokról a dolgokról, amelyekért hálás vagy, magától az élettől kezdve a családtagokig és az otthonodig.

 

A céljaid elérése érdekében győződj meg róla, hogy határidőket szabsz, és igyekezz betartani őket. A legtöbb ember keményebben dolgozik, ahogy közeledik a határidő. Ha a kitűzött határidőn belül elérsz egy célt, mindenképpen kényeztesd magad. Ha megveregeted magadat, az még jobban felerősíti a vágyadat, hogy még többet érj el.

 

Ne felejts el időt szakítani magadra. Nem számít, mik a végső céljaid, ha nem szakítasz időt magadra, akkor valószínűleg kudarcra ítéled magad. Senki sem képes mindazt, amit az élet megkövetel tőle (munka, család stb.) a személyes célok elérésére való törekvés mellett, ha nem tartasz időnként szünetet és nem veszel levegőt.

 

Ne hazudj többé magadnak. Mindenki hoz rossz döntéseket és követ el hibákat. A legtöbb ember ezeket azzal próbálja elfedni, hogy azt mondja magának és másoknak, hogy az adott pillanatban ez volt az egyetlen lehetséges megoldás. Legyél őszinte magadhoz: ismerd fel és fogadd el a kudarcaidat és hibáidat, hogy ne ismételd meg őket újra és újra.

 

Ne élj tovább a múltban. A múlt tele van emlékekkel, de egyiket sem tudod megváltoztatni. Ha túl sok időt töltesz csak azzal, ami régen volt, megfojtod a személyes fejlődésedet. Azzal, hogy elengeded a múltat, te magad is változol.

Olvasd el többször ezeket a tippeket és élj boldogul.