Tippek és trükkök az Ön és házastársa fitnesztervének elindításához.

Tippek és trükkök az Ön és házastársa fitnesztervének elindításához.

 

A jó fizikai erőnlét fenntartása fontos része az egészséges életmódnak; a fittség segíthet abban, hogy tovább éljünk, fiatalabbnak tűnjünk és jobban érezzük magunkat. A hosszadalmas edzéskönyvek memorizálása vagy a bonyolult sémák követésének megpróbálása ijesztő lehet, de az ebben a cikkben található hasznos tanácsok segítenek a fittség és a jobb egészség elérésében és fenntartásában.

Ha izomtömeget akar építeni, akkor ellenállásos edzéseket kell végeznie. Ennyire egyszerű a dolog. A kardió edzés nem fog izomtömeget építeni, bár egészséges. Ha látható izmokat szeretne építeni, akkor ellenállási gyakorlatokat kell végeznie, lehetőleg szabad súlyokkal, nem pedig edzőgépekkel.

Az oktató által vezetett tornatermi órák kiváló módja az általános fittségi szint javításának. Az oktatók előre megtervezik a gyakorlatokat, hogy minden órára optimalizálják az izommunka, az aerobik munka és a nyújtás megfelelő arányát. Ön csak megjelenik, követi a tanár utasításait, hallgat egy jó kis zenét, és remélhetőleg jól is szórakozik.

Egyszerű módja annak, hogy a lépcsőzőgép előnyeit saját otthonában is élvezhesse anélkül, hogy lépcsőzőgépet vásárolna lépcsőzzön. Növelje a sebességet, hogy kardió edzés legyen, vagy adjon a lépegető mozgáshoz guggolásokat, hogy erőnléti gyakorlat legyen.

Remek módja az edzésnek, ha vesz néhány edzés-DVD-t, és beteszi őket a DVD-lejátszójába. Ezekben az a nagyszerű, hogy a saját tempódban haladhat. A DVD-t szüneteltetheti, ha fáradtnak érzi magát, nem úgy, mint egy órán.

Ha nehezen tud motivált maradni edzés közben, fontolja meg egy személyi edző felfogadását. A fitnesz szakértőiként a személyi edzők a határaikig feszegetik az embereket, és segítenek nekik elérni fitneszcéljaikat. Néhány alkalom után már pontosan tudni fogja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy fitt maradjon, akár útmutatás nélkül is.

 

Sokan úgy gondolják, hogy olyan izomcsoportokat kell megdolgoztatni, amelyek sokszor ugyanabban az edzésben aktívak. Ez nem így van. Valójában ellentétes izomcsoportokat kellene megpróbálnia megdolgoztatni, például a tricepszet és a bicepszet. Amíg az egyik dolgozik, a másiknak lehetősége van pihenni.

 

Nagyszerű fitnesztipp, ha elkezdesz lat pulldownokat végezni. Szinte minden edzőteremben talál lat pulldown gépet. A lat pulldown nagyszerű módja annak, hogy felépítse a lat-izmait. Ha van néhány különböző tartozéka, akkor az izom több területét is megdolgoztathatja.

Egy fitneszprogram elkezdése vagy megtartása kihívásnak tűnhet, de a fittség megtartása nemcsak abban segít, hogy a legjobban nézzen ki, hanem abban is, hogy a legjobban érezze magát. A fent tárgyalt fitnesztippek követésével könnyebben elérheti céljait.