Otthoni biztonság: Mit kell tudni.

Otthoni biztonság: Mit kell tudni.

 

Nehéz eléggé hangsúlyozni, hogy otthonának és személyes tárgyainak biztonságban tartása mennyire fontos. Ezért az otthoni biztonság témájának és a rendelkezésre álló lehetőségeknek a megértése megér egy kis időt. Olvasson tovább, hogy alaposan megértse, milyen konkrét igényei vannak valójában, és hogyan tudja azokat kielégíteni.

A biztonsági cég kiválasztásakor a legjobb, ha olyan jó céget talál, amelynek helyi irodája van az Ön területén. Ez azt jelenti, hogy az esetleges incidenseket gyorsan kezelik, és általában véve sokkal jobb ügyfélszolgálatot is biztosít. Nézze meg, hogy mi áll rendelkezésre az Ön területén.

Győződjön meg róla, hogy otthoni biztonsági rendszere rendelkezik tartalék áramforrással. Sok betörő vágja el az otthoni biztonsági rendszereken belüli vezetékeket, mielőtt behatolna az otthonába. Ha van tartalék áramforrása, a riasztó továbbra is úgy fog működni, ahogyan kell. Az ilyen típusú rendszer telepítése drágább lehet, de megéri.

Ne hagyjon cetliket az ajtaján a családtagoknak vagy azoknak, akik az otthonát szervizelni jönnek. Lehet, hogy semmit sem gondol róla, de ezzel tudatja mindenkivel, hogy senki sincs bent. Jó ötlet, ha előre felhívja az embereket, és utasításokat ad nekik.

 

Ha a bejárati ajtaja nem rendelkezik kukucskálónyílással, bölcs dolog, ha beszereltet egy ilyet. A kukucskálók lehetővé teszik, hogy lássa, ki van a bejárati ajtó előtt, mielőtt kinyitná azt. Egyes lakástulajdonosok úgy döntenek, hogy két kukucskálónyílást telepítenek, hogy figyelembe vegyék az otthon lakók magasságkülönbségét.

Ha nyaralást tervez, vagy egyszerűen csak furcsa munkaidőben dolgozik, szerezzen be időzítőket a beltéri világításhoz. Ez segít abban, hogy otthona akkor is lakottnak tűnjön, amikor Ön távol van. Ezeket az időzítőket több helyiségben is helyezze el, mivel egy betörő hamar rájön, hogy csak az egyik szobája van megvilágítva egy adott időpontban, ha nem teszi meg.

A pótkulcsot ne rejtse a lábtörlő alá vagy egy növényládába. Azt gondolhatja, hogy ez megvédi Önt attól, hogy kizárják otthonából, de a betörők így is bejuthatnak az otthonába. A tolvajok ismerik ezeket a rejtekhelyeket. Inkább adja a pótkulcsát egy olyan szomszédnak vagy barátnak, akiben megbízik.

A vezetékes otthoni biztonsági rendszer néhány előnye, hogy megbízhatóbb, mint a vezeték nélküli rendszer. Nem kell elemeket cserélni, és a rendszer nem támaszkodik rádiófrekvenciás hullámokra. Ez kevesebb téves riasztást jelent, ami bírságot jelenthet, ha a rendőrség ok nélkül reagál.

Amikor riasztórendszerről dönt, mindenképpen olyan rendszert válasszon, amely nem csak az ajtókat védi. Az ablakokat is védenie kell. Otthonának minden egyes belépési pontját figyelnie kell a rendszernek. Ez csak egy újabb dolog, amit megtehet otthona védelme érdekében.

Írja fel értékes elektronikai eszközeit, és jelentse ezt az információt a rendőrségnek. Ez lehetővé teszi, hogy nyomon követhessen valamit, ha egy betörő bejönne a házába, és ellopná az értéktárgyakat az otthonából. Ezzel sok időt és pénzt is megtakaríthat, mivel hatékonyabban visszaszerezhető.

Nem tagadható, hogy a lakástulajdonosok szükségszerűen nagy értéket tulajdonítanak az otthoni biztonságnak. Az igazság azonban az, hogy nem mindegyikük érti, hogyan érheti el saját céljait. A fenti információknak kéznél lévő, folyamatos referenciaként kell szolgálniuk, amikor az otthoni biztonság tervezésének zavaros táján navigál.