A tökéletes laptop tanácsok a kezdő felhasználók számára

A tökéletes laptop tanácsok a kezdő felhasználók számára

 

Sokan vágynak egy laptopra, de nem értik a benne lévő technológiát. Ha Önt túlterheli a rendelkezésre álló laptop-technológia, akkor olvassa el az alábbi cikket. Használja ezeket a tippeket a laptopok megismeréséhez.

Vásárlás előtt gondosan mérlegelje a laptop akkumulátorának élettartamát. Azoknak a laptopoknak, amelyeket elsősorban útközben használnak majd, hosszú élettartamú akkumulátorra van szükségük. Hasonlóképpen, ha a laptopot otthon vagy az irodában fogja használni, akkor választhat egy olyan laptopot, amely könnyebb, és kevesebb akkumulátor-üzemidővel rendelkezik.

Ha laptop vásárlását fontolgatja, ne feledje, hogy a legtöbb laptop nem használható játékra. A legtöbb alsó és középkategóriás laptopból hiányzik a különálló grafikus kártya, ehelyett a CPU-ba integrált kártyákra támaszkodnak. Bár ez a legtöbb alapfelhasználónak megfelel, a legtöbb játék lejátszásához nem elég erős. Ha tehát olyat szeretne, amin modern játékokat játszhat, nem szabad elfelejtenie, hogy kiderítse, rendelkezik-e rendes grafikus kártyával vagy sem.

Ha utazni fog a laptoppal, mindenképpen vegye figyelembe a súlyát. A legtöbb laptop elég kicsi, de még így is elég nehéz lehet. Ha pedig az iskolában vagy az utazásokon is cipelni fogja, az elég fárasztó lehet. Ha tehát azt tervezi, hogy sok helyre viszi magával, mindenképpen olyan laptopot válasszon, amelyik nem túl nehéz.

Akkor érdemes dedikált grafikus chipeket keresni a laptopban, ha játékokat szeretne játszani és HDTV-filmeket nézni. Az integrált grafika nem biztos, hogy elég erős ahhoz, hogy bizonyos videojátékok grafikáját futtassa. Határozza meg, hogy négymagos chipekre vagy kétmagos processzorokra van-e szüksége.

Bár az interneten keresztül történő laptopvásárlás általában biztonságosnak tekinthető, valóban át kell gondolnia, hogy ki fogja szervizelni a gépét, amikor eljön az ideje. Ha visszaküldi az eladónak vagy közvetlenül a gyártónak, akkor legalább napokig laptopja nélkül kell maradnia. Fontolja meg egy helyi kiskereskedő felkeresését, ha jó üzletet tud kötni, és kevesebb gondja lesz a javítással kapcsolatban.

Mielőtt laptopot vásárol, vegye figyelembe, hogy milyen típusú munkát fog végezni. Ez ad egy jó becslést arra vonatkozóan, hogy mi a jó ár, amit érdemes fizetni. Ha csak a világhálón jár, nem lesz szüksége olyan számítógépre, amelyet grafikai tervezésre használnak. Ha tudja, hogy milyen funkciókra van szüksége, és milyenekre nincs, az segít megtalálni a költségvetéséhez illő laptopot.

Győződjön meg róla, hogy minden új laptop, amit vásárol, rendelkezik a visszaküldés módjával, ha nem működik megfelelően. Néha, ha új laptopot vásárol, bizonyos időt adnak a visszaküldésre, ha van róla nyugta. Legyen nagyon óvatos, nehogy a végén egy drága, törött számítógépet kapjon.

Ne feledje, hogy egy laptop nem hosszú távú befektetés. Valószínűleg csak legfeljebb hat évig fogja használni, mielőtt vagy kénytelen lesz cserére szert tenni, vagy úgy dönt, hogy egyszerűen túlságosan elavult. Ez azt jelenti, hogy a költségvetés meghatározásakor számolnia kell a csereköltségekkel.

Annak érdekében, hogy keze és ujjai ne görcsöljenek be laptopon gépelés közben, használjon olyan vezeték nélküli billentyűzetet, amely az asztali számítógépekével megegyező méretű. Így egy teljes méretű billentyűzet kényelmét élvezheti anélkül, hogy egy asztali számítógépet kellene magával cipelnie.

Most, hogy elolvasta ezeket az információkat, a laptopvásárlás könnyebbnek fog tűnni. Használja ezeket a tanácsokat a keresés során. Ha bármilyen kérdése van, térjen vissza erre a cikkre.