A siker lépései a közösségi média marketingben

A siker lépései a közösségi média marketingben

A közösségi média már jó ideje létezik, még ha nem is úgy tűnik. Mostanában azonban hihetetlen módon népszerűsítik a vállalkozásokat, és az emberek új ügyfeleket szerezhetnek. Nagyon sok gyors módja van annak, hogy az online médiaoldalakon keresztül népszerűsítse vállalkozását, de soha ne feledkezzen meg az alapvető marketing alapelvekről sem.

Adjon hozzá egy "Retweet" gombot minden blogbejegyzés tetejére. Ha ezt a bejegyzés tetejére helyezi, megkönnyíti mások számára, hogy a Twitteren keresztül megosszák a blogját. Ez nagymértékben növelheti az ismertségét.

Használja a közösségi médiát vállalkozása értékesítésére! Kínáljon ösztönzőket azoknak, akik megosztják az oldalát másokkal.

Használja a Facebookot, hogy nagyon alacsony költségű marketinglehetőségekhez jusson. Készítsen egy professzionális üzleti fiókot vagy hozzon létre egy üzleti rajongói oldalt. Szánjon egy kis időt arra, hogy megnézze a versenytársait a Facebookon, hogy lássa, mennyire vannak jelen, és mit tettek ennek érdekében. Ne másolja le, amit ők csináltak, hanem használja az oldalukat példaként arra, hogy mi működik, és mi nem.

Ha a blogoja népszerűvé vált, tegyen fel néhány statisztikát, amely megmutatja a látogatóinak, hogy hányan követik még a tartalmait. A növekedés bemutatása a Facebookon kapott "kedvelések" számának, a Twitteren összegyűjtött követők számának vagy az oldalad vagy blog által elnyert díjak bemutatásával remek módja annak, hogy bizonyítsa "társadalmi értékeit".

A közösségi média marketingkampány indításakor próbálja meg feltérképezni a részvétellel kapcsolatos célkitűzéseit és céljait. Tegye ezeket elérhetővé az egész vállalaton belül, hogy a szervezeten belül mindenki ugyanazon az oldalon álljon. A közösségi médiamarketing eredményei eredményesebbek és célzottabbak lesznek, ha minden tevékenység összehangolt és ugyanazokért a célokért dolgozik.

Amikor valamit közzétesz a blogján, vagy frissíti a weboldalát, azonnal írjon egy Facebook-bejegyzést. Talán érdemes előre megtervezni és előre megírni a posztot, hogy ne kelljen sietnie. Ne feledje, hogy az emberek azért iratkoztak fel a Facebook-bejegyzéseire, hogy naprakészen értesüljenek arról, hogy mit csinál.

A közösségi média marketingstratégiák alkalmazása remek módja lehet annak, hogy tartsa a kapcsolatot az ügyfélkörével, és kapcsolatokat alakítson ki. Azok az ügyfelek, akik barátkoznak Önnel a Facebookon, vagy követik Önt a Twitteren, ezt önként teszik. Hallani akarnak Önről. Ezért értesítheti őket a hamarosan megjelenő új termékekről, eladásokról és kedvezményekről, vagy akár csak az Ön vállalkozásával és iparágával kapcsolatos információkról anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy túl tolakodó lenne.

A dolgok nagyon gyorsan mozognak a közösségi médiában, és a vállalatának gyorsan kell alkalmazkodnia a változásokhoz, amint azok bekövetkeznek. Csak néhány évvel ezelőtt a táblagépek és az okostelefonok még nem léteztek tömegesen gyártott és nyilvánosan elérhető formában. Tartsa szemmel az új technológiát, hogy jobban fel tudjon készülni a marketingjét érintő változásokra.

A közösségi média marketing erőfeszítései sikeresebbek lesznek a hirdetések megfontolt használatával. A hirdetéseket és a képeket olyan helyen helyezze el, amely jól látható az oldal látogatói számára. Ha rossz helyet választ a hirdetéseknek, az korlátozza az értékesítést, és elriasztja a potenciális ügyfeleket attól, hogy rákattintsanak a hirdetéseire.

Mielőtt belevetné magát a közösségi médiába, rendelkeznie kell egy tervvel. Rengeteg a verseny odakint, és egyedinek kell lennie ahhoz, hogy bármilyen értelmes forgalmat tudjon kialakítani. Az ebben a cikkben található tippek biztosan jó kiindulópontot adnak Önnek a közösségi média marketingtervéhez. A közösségi média segítségével emberek millióival léphet kapcsolatba a világ minden tájáról.